Tags

, , ,

Tisztában vagyok azzal, hogy sok iskolában még mindig gondot jelent a diákok digitális eszközhasználata a tanulás, digitális tanulás során. Sajnos pár helyen tiltják is az eszközhasználatot, főleg akkor, ha alsó tagozatos gyermekekről van szó – ahelyett -, hogy megtanítanák a gyerekeket a helyes, etikus eszközhasználatra.

Ma már az alsós gyerekek között is sokan vannak akik asználnak valamilyen technológiát az iskolában vagy a házi feladatok elkészítésekor. Legyen szó iskolai eszközről vagy családi laptopról, fontos meghatározni néhány alapszabályt arra vonatkozóan, hogy a gyerekek hogyan használják a technológiát a tanuláshoz. Érdemes erről osztályfőnöki órán, vagy egy olyan közös szülői értekezleten, ahol a gyerekek is ott vannak, beszélgetni. A beszélgetés megkezdéséhez érdemes kitölteni az alábbi tanulási fogadalmakat a gyerekekkel. Ez alapvetően úgy lenne jó, ha gyermek a szülővel együtt, megbeszélve töltené ki, ezért is ajánlom a közös szülői értekezletet.

Ha valakinek szerkeszthető formátumban lenne szüksége a dokumentumra, azt innen tudja letölteni:

Azt kérem tőletek, hogy először töltsétek le, és csak azután szerkesszétek, hogy ezt a munkámat ne tegyétek tönkre, illetve, hogy másnak se okozzatok kárt! Szóval megnyitás után először letölteni kell, és csak utána szerkeszteni!!!

A dokumentumhoz a Creative Fabrica oldaláról a LuiDesignStudio Watercolor Safari Baby Animals Clipart grafikáit vásároltam meg, használtam fel.