Tags

, , , , ,

Frissítve: 2021. április 7.

Áprilisban virágba borulnak a gyümölcsfák és a virágzó fák, bokrok között méhecskék döngicsélnek. Előbújnak az áttelelő bogarak, rovarok, eső után megjelennek a giliszták, a békák és a párjukat kereső madarak is elkápráztatnak minket csodaszép énekükkel.

Designed by brgfx / Freepik

Az első meleg tavaszi napsugarak kicsalogatják a gyerekeket is a természetbe. Ilyenkor érdemes elmenni minél több helyre, hogy a gyerekeknek legyen lehetőségük rácsodálkozni az ébredő természet szépségeire. Meséljünk sokat a természet apró csodáiról, és mindig beszéljük meg az együtt látott, átélt élményeket.

Az óvodás korú gyerekek még minden iránt érdeklődnek, minden ami mozog és él, felkelti a figyelmüket. Fejlesztő foglalkozásaink tervezésekor építhetünk erre a természetes kíváncsiságra. Néhány egyszerű kísérlettel tovább növelhetjük a természet iránti érdeklődésüket, fokozhatjuk kíváncsiságukat.

Az óvodásoknak készült áprilisi fejlesztő modult is ennek szem előtt tartásával alkottam meg, és igyekeztem minél több fejlesztési területet bevonni.

aprilis_ovoda

A kész fejlesztő modult, pdf formátumban innen tudjátok letölteni.

Hasznos felfedezéseket, tevékenységeket kívánok nektek!