Tags

, , , , , , , , ,

Mivel van két képzőművészeti középiskolás gyermekem, és segíteni szeretném a tanulmányaikat, elkezdtem keresni a képzőművészeti applikációkat. Elöljáróban el kell mondanom, hogy azt hittem könnyű dolgom lesz. Tévedtem! Nagyon sok ilyen jellegű applikáció van a Google Play áruházban, így elkezdtem egyenként letöltögetni őket (4 csillag fölötti értékeléstől), majd ki is próbáltam mindegyiket. Még így is eltartott egy ideig, és úgy döntöttem csak a legjobbakat hagyom meg! És hogy másnak is tudjak segíteni a választásban, álljon itt a lista a személyes tapasztalatokkal.

Az első az Art Quiz, amely csak akkor indul el nálam, ha az áruházból nyitom meg. Eleinte bosszankodtam ezen, no de legyen ez a legnagyobb baja. Az applikáció angol nyelvű, ahogy az összes többi is. Így a nyelvet is gyakorolhatjuk!
Meglévő ismereteink felelevenítésére, vagy bővítésére remek ez a játék. Nagyszerű felfedezni a képzőművészet világát, sokszínűségét. Egészen a reneszánsztól a kortárs művészetig tartalmaz festményeket, metszeteket, rajzokat… A kérdések mindenre kiterjedőek: rákérdez a művészre, a festményre, annak címére, művészeti irányzatra, modellre, múzeumokra…

Kezdő
2

Hogyan is kell játszani?

Normál mód:

Tíz kérdésből álló kvíz, amire annyi időt szánunk amennyit akarunk. Nyugodtan át lehet gondolni, többször megnézni a képet, vagy akár “kiguglizni” a megfelelő választ.

Timed mód:

Húsz másodpercünk van a válaszadásra, szóval itt nem sok lehetőségünk van a gondolkodásra, de minél gyorsabban válaszolunk, annál több pontot szedhetünk össze. Van két segítség is. A “Pause” lehetővé teszi, hogy megállítsuk az időt, a “Strike” semmissé teszi a két rossz választ, de ezeket a lehetőségeket egy játék alatt csak egyszer használhatjuk fel. Viszont van három életünk, ami akkor vész el, ha például elfogy az időnk.

3

4

6

7

8

A játék jellemzői:

Ingyenes letöltés
Több mint 500 kérdést
Jó minőségű képek festmények
Normál és Időzített
Ranglisták
Könnyű játszani. Csak meg kell érinteni a képernyőt, nem kell gépelni.
Javasolhatunk mi is kérdést.

Mobilokra és táblagépekre optimalizálva

A következő applikáció amibe én szerelmesedtem bele, mert szeretem a festőt, a Dali Museum Virtual Tour. Az első pillanattól kezdve imádtam, és bizony nyelvgyakorlásnak sem utolsó, hiszen ez is angol nyelvű. De lehet más nyelvet (Francia, Német, Spanyol) is választani az appon belül. Ez a virtuális túra bepillantást ad Dali világába, megismerhetjük tehetségét, humorát, fantáziadús vizuális illúzióit, avantgard szimbólumait. A múzeum repertoárja felöleli Salvador Dali teljes pályafutását (1904-1989), művészi tevékenységét. Végigsétálhatunk a múzeumon (ami a floridai parton, St. Petersburg belvárosában található), minden egyes képhez hanganyaggal ismertetőt kapunk. Miután már mindent megnéztünk és meghallgattunk, tesztelhetjük is a tudásunkat.

Az appnak köszönhetően minden tudnivalót elolvashatunk a múzeumról, a nyitva tartástól a jegyárakig. Térképen is megnézhetjük a kertet, illetve a múzeum különböző szintjeit, épületeit.

Szeretettel ajánlom minden művészetet, Dalit szerető embernek ezt a nagyszerű applikációt!

Mivel az ember nem minden héten tud képtárakba járni, főleg nem a híres külföldi képtárakba, jó ha van olyan applikáció a telefonunkon vagy táblagépünkön, amely végigvezet ezeken a képtárakon, vagy bepillantást enged a gyűjteménybe. Ilyen applikáció a Louvre HD, és a Louvre Guide HD Lite. Az applikációk mindegyike tartalmazza a Louvre gyűjteményének jelentős részét. A Louvre HD-ban 2300 festményt fedezhetünk fel, melyben megtalálhatjuk Rembrandt, Raffaello, Delacroix, Da Vinci és a kevésbé ismert festők műveit.
Többféle módon kereshetünk az applikáción belül például korszakokra, műfaj szerint, vagy a festőművészre.

1

2

3

Hozzáférést ad a festményekhez HD minőségben, és le is tölthetjük őket jó minőségben, nagy felbontásban. Ha egy-egy részletre vagyunk kíváncsiak a festményen rá is tudunk nagyítani a festményre, anélkül, hogy a minőség romlana!

4

Amely festmény valamiért különösen tetszik nekünk, vagy tudjuk, hogy még szükségünk lesz rá, elmenthetjük a kedvencek (Favorites) közé. Lehetőségünk van arra, hogy a festményeket különböző helyeken megosszuk egymással, tanítványainkkal, kollégáinkkal!

5

A Louvre Guide HD Lite annyival gazdagabb, hogy tartalmazza a múzeum híres szobrait is.

1

Interaktív térképek segítségével eligazodni is segít a múzeumban.

2

3

A HD képek különböző szögekből mutatják meg a szobrokat, és pontos leírást is adnak a tárgyakról. Magáról a múzeumról is remek információkat szerezhetünk az applikáción belül!

4

7

8

9

(Folytatása következik!)

Advertisements